11.07.2018

Iseldoks Intermeco Doetinchem

Centraal in Doetinchem, ten zuiden van de historische binnenstad, ontstaat iets moois: Iseldoks, Stads wonen aan het water. De architectuur en identiteit sluiten aan bij het karakter van Doetinchem. Stads en eigentijds, maar tegelijk nuchter en sociaal. Met altijd de ruimte en de rust om u heen en de dynamiek van de stad voelbaar dichtbij. De eerste fase, Iseldoks Intermeco, is inmiddels gerealiseerd.

Bij Iseldoks Intermeco hoort een binnentuin waar mensen kunnen verblijven, relaxen en elkaar ontmoeten. Nico Wissing heeft met deze gedachte een geweldig ontwerp gemaakt. Farwick Groenspecialisten heeft de uitvoering op zich genomen. En wat een eindresultaat. Deze bijzondere binnentuin vindt zich op het dak van de eerste verdieping.

Het hebben van een privétuin bij een appartement op de eerste verdieping is op zichzelf al fraai, maar het realiseren van een gezamenlijke binnentuin maakt dit project wel heel bijzonder. Rust, ruimte en veiligheid in de binnenstad. Dit vindt men allemaal terug in de binnentuin van Iseldoks Intermeco.

Als eerste is begonnen om de kavelgrenzen bij koopwoningen juist niet in één lijn te leggen. Dit geeft een speels effect en sluit goed aan bij het ontwerp van de binnentuin. De kavelgrenzen zijn voorzien van een stalen hekwerk waartegen hedra’s zijn geplant die zorgen voor de groene afscheidingen.

De waterpartij in de binnentuin krijgt aan één kant een boulevardallure. Door de aanleg van een houten vlonder waaruit zitelementen oprijzen zou men bijna vergeten dat je in het centrum van Doetinchem bent.

Het groen in de binnentuin vergroot het leefgenot van alle bewoners. Het neemt fijnstof op, tempert de temperatuur in warme zomerse dagen, houd regenwater vast in natte tijden en bied een geweldige mogelijkheid voor het ontmoeten van jouw medebewoner(s). De aanleg van verschillende soorten planten en de waterpartij zal de biodiversiteit van de binnentuin vergroten. En door de diversiteit van de planten is er het hele jaar door levendigheid te zien in de binnentuin.

Downloads