23.03.2018

Nieuw gerechtsgebouw met daktuin verrijst in Breda

In Breda verrijst momenteel een nieuw gerechtsgebouw met op de parkeergarage een openbaar toegankelijke daktuin van 6000 vierkante meter. Het park is voorzien van een betonnen padenstructuur, een hekwerk met spoormotief, schanskorven, zitelementen een irrigatiesysteem en beplanting.

Het samenwerkingsverband InBalans bouwt hier een aansprekend, eigentijds gebouw dat ruimte biedt aan drie organisaties, de rechtbank, het openbaar ministerie en de Raad voor de Kinderbescherming. Van Kessel Sport en Cultuurtechniek, onderdeel van Koninklijke VolkerWessels, is als onderaannemer bij dit project betrokken, mede dankzij hun brede expertise op het gebied van terreininrichting.

Toegankelijke daktuin
Deze maand is Optigrün, de leverancier van Van Kessel, begonnen de materialen voor het coulisselandschap op de parkeergarage uit te leveren. Het is nu aan Van Kessel Sport en Cultuurtechniek om deze materialen te verwerken en de openbaar toegankelijke daktuin op de parkeergarage te creëren. Van Kessel is naast dit project betrokken bij de aanleg van de buitenruimte op het voorplein. Hier verzorgt de aannemer het benodigde rioolwerk en de terreinrichting met onder andere bestrating van natuursteen, een ronde fontein met een doorsnede van 17 meter en beplanting.

Ontwerp
Landschapsarchitectenbureau karres+brands heeft het ontwerp voor de buitenruimte rondom het gebouw gemaakt, waaronder de openbare ruimte en een daktuin. Inmiddels is de bouw in volle gang, het gerechtsgebouw wordt medio 2018 in gebruik genomen

Stadt + Groen, donderdag 22 maart 2018

Copyright: A2