28.03.2023

Optigrün Profiseminar groot succes!

Optigrün Profiseminar groot succes!

Op 9 en 10 maart waren weer de jaarlijkse kennisdagen van de Optigrün Academie, deze keer bij Van der Valk in Haarlem, met als doel kennis te delen, ontmoeten en ontspannen.

Revolutionair Substraat Concept

Meer dan 50 calculatoren, werkvoorbereiders, projectleiders en adviseurs van het Optigrün partnerverband meldden zich al vroeg in Haarlem. De eerste dag stonden thema’s op het programma zoals het nieuwe circulaire Optigrün Benelux substraatconcept, de slimme koppeling van regenwater in, op, aan en om het gebouw maar ook werd het nieuwe controleschacht assortiment gepresenteerd.

In de avond vond er een pub quiz plaats met als hoofdprijs de eeuwige roem maar ook de Gouden Drossel. Daarnaast mocht de winnende partij een goed doel uit kiezen waar zij het prijzengeld aan willen schenken.

Workshops

Na het ontbijt op vrijdag werd begonnen met workshops. In groepen van 5 personen werd er gediscussieerd over thema’s zoals hoever je gaat met het uitwerken van details, prijsindexeringen en garanties c.q. onderhoud. Vervolgens werden de uitkomsten van de workshop per groep plenair gepresenteerd en onderling ook nog besproken.

Solargroendaken

Na de lunch werden de ‘profí's geïnformeerd over Solargroendaken, Hellende Daken en valbeveiliging. Vervolgens gaven Bart Kerschot en Gert-Jan Koopman van Natuurpro een presentatie over biodiversiteit in stedelijk gebied en aansluitend kwam Paul Heerkens van Zoontjens een presentatie geven over het toepassen van het Zoontjens systeem in combinatie met retentiedaken. Om 16.30 uur was het programma afgelopen en gingen de deelnemers moe maar voldaan op huis aan.

Kwaliteit op hoog niveau

Het Optigrün Profiseminar is bedoeld om het kennisniveau bij de uitvoerende dakhoveniers steeds hoger te brengen maar ook om informatie, kennis en ervaring op te halen bij de dakhoveniers zodat Optigrün daar ook weer van kan leren. Zo houden we Optigrün Benelux als kennispartner voor architect, landschapsarchitect, ontwikkelende bouwer op hoog niveau!