31.05.2022

Poppodium Mezz Breda

Wat begon als sfeerimpressie van de architect van de Mezz, werd uiteindelijk een technisch ontwerp met veel innovatieve details. Voor het bekende poppodium Breda Mezz mocht Van Helvoirt Groenprojecten  een ‘groen talud’ realiseren in samenwerking met Optigrün Benelux, Architect Erick van Egeraat, bouwbedrijf Breda Bouw B.V. en Gemeente Breda.  

De heuvel is opgebouwd uit zowel Optigrün waterretentie kratten als kratten gevuld met Optigrün substraat.
Door het toepassen van deze Optigrün waterretentiekratten is een beregening niet meer nodig. De beplanting heeft toegang tot het in de kratten opgeslagen regenwater. Een totaal nieuwe duurzame oplossing, die ook nog eens vandalisme bestendig is. De kratten gevuld met Optigrün substraat creëren een optimale groeiruimte voor de beplanting voor het behoud van een lange levensduur. 
Het gerealiseerde concept is uniek en innovatief. Zoiets unieks is alleen te realiseren in een goede samenwerking met alle betrokken partijen.
De architect heeft er bewust voor gekozen om de vloeiende lijnen in het ‘groene talud’ te houden, zodat deze aansluit bij het poppodium. De uiteindelijke constructie is gerealiseerd zonder enige concessie te doen aan deze esthetische vormgeving van het originele ontwerp.


Voor gemeenten en waterschappen is het een belangrijk doel om klimaatadaptatie op te nemen in het beleid en de uitvoering. Om deze reden is voor dit innovatief concept een subsidie verstrekt.
Door goede onderlinge samenwerking is een prachtig eindresultaat neergezet waar we nog jaren van kunnen genieten! 
MEZZ is hét podium voor live popmuziek en dance in Breda. Een hypermodern gebouw dat gerust een kunstwerk genoemd kan worden.

Bron: Architectenweb