11.09.2019

Uitvoering slim Retentiedak Europees Geneesmiddelen Agentschap Amsterdam

15 november, dan moét het EMA in Amsterdam klaar zijn. De dakhoveniers van de Koninklijke Ginkel Groep zijn al een tijd bezig met de aanleg van de groene gevel binnen en vorige week is ook de aanleg van de daktuin gestart.

Op de Zuid-As is waterberging een hot-item. Doordat de kavels volgebouwd worden en de gebouwen vaak een daktuin of een binnentuin op het kelderdek, krijgen was de combinatie van waterberging op de plint van het EMA-gebouw een logische stap. Al het hemelwater dat op het gebouw valt zal worden geborgen in de retentielaag onder de beplanting en paden. Vervolgens zal het water vastgehouden worden en enkel wanneer er meer regenwater gaat vallen dan de retentielaag aankan, zal het afstromen naar de kelder waar tanks staan. Vanuit de tanks zal het regenwater weer hergebruikt worden en is de waterkringloop gesloten.

In het gehele proces is er door Optigrün Benelux en Koninklijke Ginkel Groep meegedacht met de bouwcombinatie Dura Vermeer en Heijmans.  Al in de tenderfase is er naar het landschapsontwerp van Okra gekeken om het technisch mogelijk te maken op het dak. (Beeldcredits: Koninklijke Ginkel Groep)

Meer informatie:
https://www.ginkelgroep.nl/project/ema-amsterdam/