Optigrün international AG

Samen, duurzaam, verder! Bestaande kennis en technieken combineren met innovatie! Dat is het grondbeginsel van het Duitse Optigrün International AG. Als één van de eerste toonaangevende ondernemingen in de dak- en gevelbegroeiingsbranche combineren wij ruim 40 jaar kunde en ervaring met uw behoeften. Deskundig advies en uitstekende kwaliteit van de systemen, producten en uitvoering hebben daarom de hoogste prioriteit in de filosofie van de onderneming.

Optigrün Benelux werkt samen met u en onze partners, maar ook met de wetenschap, de overheid en het onderwijs. Duurzaam met betrekking tot de kwaliteit van onze systemen en de mogelijkheden om een duurzame leefomgeving te realiseren,waarbij gebouwen en groen met elkaar zijn verweven. Verder met het oog op de toekomst en voorsprong op het gebied van kwaliteit, kunde, ervaring, innovatie en service. Hiermee streven wij ernaar u optimaal te voorzien in uw behoefte. Optigrün Benelux verkoopt geen producten, maar systemen. Dat betekent dat wij naast de kwaliteit van de producten ook zorg dragen voor de kwaliteit van het proces om te komen tot een duurzaam systeem. De Optigrün  filosofie achter de systemen is gebaseerd op het kopiëren van de natuur. De verschillende Optigrün systemen worden samengesteld op basis van de standplaatseisen van de begroeiing. Het doel is om zoveel mogelijk met natuurlijke materialen een groeiplaats te creëren waar de natuurlijke omstandigheden optimaal worden nabootst. Zo wordt er aangestuurd op een biologisch evenwicht, waarmee het zelfregulerend vermogen van het systeem wordt geoptimaliseerd. Dit betekend dat het systeem minimaal onderhoud behoeft en voldoende weerstand kan bieden tegen extreme weersomstandigheden en ziekteverwekkers. Zelfs na de levenscyclus in het groendak kunnen de materialen weer worden gerecycled, waardoor de belasting voor het milieu worden beperkt tot een minimum. De geldende FLL-richtlijnen voor het toepassingsgebied dakbegroeiing en daktuinen worden door Optigrün op alle punten nageleefd. Deze richtlijnen worden door onafhankelijke onderzoeksinstellingen bewaakt en bevestigd door middel van keuringsverklaringen. De tien jaar garantie op alle Optigrün  systemen onderstreept de hoge kwaliteitseisen. De kwaliteit binnen het Optigrün Benelux partnerverband wordt gegarandeerd door regelmatige scholing.

Ruim 130 regionale dealers in 16 landen bieden in onze innovatieve franchiseorganisatie optimale service bij het adviseren, de aanleg en het onderhoud van onze dak- en gevelbegroeiingssystemen. Wij willen bijdragen aan het feit dat dak- en gevelbegroeiing een hogere prioriteit krijgen in onze samenleving. Naast activiteiten in Europa is Optigrün International AG ook actief in Noord-Amerika en Azië. Zo wordt er momenteel jaarlijks wereldwijd ruim 2,5 miljoen vierkante meter dakbegroeiing en/of daktuinen gerealiseerd met het Optigrün systeem. Optigrün International AG is in de Benelux actief onder de naam Optigrün Benelux met 13partnerbedrijven. Het hoofdkantoor in de Benelux is gelegen in Nijkerk, Nederland, waar men al sinds 1996 terecht kan voor alle vormen van projectondersteuning en wij zijn voorzien van een Xperience Centre voor seminars, workshops en bijeenkomsten.